divendres, 12 de març de 2010

Agatha Christie

Agatha Mary Clarissa Miller Christie Mallowan va nàixer el 15 de Setembre de 1890 en Torquay (Devon, Inglaterra).Coneguda com Agatha Christie, va ser una escriptora britànica de novel.les policíaques. També va escriure novel.les romàntiques baix el pseudònim de Mary Westmacott. És coneguda a nivell internacional com la Reina del Crim.

Va ser la menor de tres germanes. Va publicar més de 80 novel.les. Dins de les seues obres principals, varen destacar dos personatges: Hèrcules Poirot i Miss Marple. Les seues novel.les principals són: El assassinat de Roger Ackroyd (1926), Assassinat en el Orient Express (1934), Mort en el Nil (1937), Deu negrets (1939). Algunes han sigut grans èxits al cine.

El 3 de Desembre de 1926, va desaparèixer durant deu dies mentre es trobava en Sunningdale (Berkshire), causant una gran alarma en la premsa. El seu cotxe es va trobar abandonat en una cantera de Newland's Corner (Surrey). Finalment es va trobar en un hotel de Harrogate, el Swan Hydro (actualment Old Swan Hotel).

En 1930 es va casar amb l'arqueòleg Max Mallowan, 14 anys més jove que ella. El va acompanyar en els seus viatges a l'Orient Mitjà.

En 1961 va ser nombrada membre de la Real Societat de Literatura i també va ser nombrada doctora honoris causa en Lletres per la Universitat d'Exeter.

En 1971 se li va concedir el títol de Dama de l'Imperi Britànic (Dame), un títol de noblesa que en aquells dies es concedia amb poca freqüència.

Agatha Christie va morir de causes naturals el 12 de Gener de 1976, a l'edat de 85 anys, en Winterbrook House (Cholsey), prop de Wallingford, Oxfordshire. Està soterrada en el cementeri de l'esglèsia de St. Mary, en Cholsey.

M'ha encantat fer aquest treball, perquè he descobert coses noves.


ALEX MARTÍNEZ RODRÍQUEZ


1 comentari:

Carlos ha dit...

¡Ja, ja!, Alex, hay una falta en tu apellido.