dilluns, 15 de març de 2010

Hildegarda de BingenHildegarda de Bingen va ser cosmòloga i metgessa, i una de les personalitats intel·lectuals i místiques més importants de l'època. Va ser abadessa del convent benedictí de Disibodenberg i fundadora d'altres monestirs. Es va fer famosa per les seves cures i per la seva destresa mèdica. Feia ressaltar les virtuts de tot el seu entorn tant des del punt de vista mèdic com alimentari o mediambiental.
Va nàixer en Bermersheim (Alemanya) en la vall del Rin en l'any 1.098 en una familia noble. Va ser la més xicoteta dels deu germans, fills de Hildebert de Bermersheim i Mechtild.
Per ser la desena per a Deu ,segons la seua mentalitat ,la van entregar als catorze anys a un monestir de Disibodenberg.
Aquest monestir era masculí però va acollir a dos grups de xiques en una cel·la annexa baix la direcció de Jutta de Sponheim .

En aquells anys Hildegarda va aprendre moltes coses com la llengua llatina, la literatura, els salms de memòria.
Desde molt xicoteta Hildegarda va tindre visions .

Als 41 anys va sofrir altra visió, però esta vegada va ser més forta que les anterior. D'allò va nàixer el seu primer llibre anomenat Scivias "Coneix els camins", que va finalitzar a l'any 1.151.

De les obres religioses que va escriure destaquen tres de caràcter teològics: Scivias, Liber Vitae Meritorum y Divinorum Operum. A més va escriure altres obres de caràcter científics: Liber Simplicis Medicinae o Physica, llibre sobre les plantes curatives i els animals.
També va fer obres musicals, va composar més de setanta obres musicals.

Hildegar es va morir als 81 anys d'edat ,el desset de Setembre de 1.179. Conten les cróniques que quan va morir van aparéixer dos arcs molt brillants i de diferents colors que formaven una creu en el cel.
Entre 1180 i 1190, el monjo Teoderico de Echternach va escriure una biografia sobre la vita de Hildegarda.
                            Nicol