dijous, 11 de març de 2010

Mary Anderson

Mary Anderson va nàixer el 28 de Juny de 1866 a Greene Couty, Alabama. I va morir el 1956.
En 1898 Mary Anderson es va traslladar a Califòrnia, on es va comprar un ranxo que li va permetre dedicar-se al negoci de la ramaderia i dels vins.
El 1902 va haver de marxar a Birmingham, havia de tenir cura d'una tia seva que havia ficat en la seva habitació 17 grans i pesats troncs. Quan la tia va morir dins dels troncs van aparèixer joies i or, que van deixar a la família en una situació financera inmillorable. Mary va aprofitar per fer un viatge amb els amics.
En 1903, mentre viatjava en tramvia, va observar com el conductor havia de baixar constantement a netejar la neu i el gel que queia en els vidres. Mary va pensar diverses solucions sense trobar cap que li semblara satisfactòria. Però finalment va tindre una idea que va apuntar a la seua llibreta d'esborradors. Se li va ocórrer un braç giratori amb una làmina de cautxú que el conductor podria accionar a través d'una palanca.
L'eixuga parabrises Windsherd es va convertir en l'equip estàndard de tots els cotxes de 1916.

Mary Anderson em pareix que és una dona molt important en la història, i sobre tot en la del cotxe. M'ha agradat molt fer aquest treball.

ANA